Matematik

differentiering

21. maj 2007 af omallycat (Slettet)
er der nogen der kan give mig en hånd med at differentiere:

f(x)=3ln(x)+6x^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2007 af mathon


f'(x) = 3/x + 12x

Svar #2
21. maj 2007 af omallycat (Slettet)

tak :)

kan du så også sige mig hvad jeg gør forkert i følgende:

y=f'(1)*(x+x0)+f(1)
hvor x0=1, f(x)=9 og f'(1)=15

jeg får ved indsættelse: y=15*(x-1)+9 -> y=15x-15+9

hvilket er forkert...any help? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2007 af peter lind

Du har en fortegnsfejl. I parantesen med x-1 skal der stå x+1

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#2
f(1) = ln(1)+6·1² = 0+6 = 6.

Svar #5
22. maj 2007 af omallycat (Slettet)

svaret skal være: y=15x+9 er der nogen der gider regne den igennem for mig så jeg kan se hvordan i får det ?

Svar #6
22. maj 2007 af omallycat (Slettet)

hov nej - y=15x-9 er det rigtige svar

Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.