Matematik

Rumgeometri m.m

16. april 2004 af kinguroen (Slettet)
Hejsa, jeg har virkelg lidt brug for hjælp til følgende:

Jeg har 2 pkt. i rummet,
A(3,5,7) og B(2,4,6)
Jeg skal så bestemme en parameterfremstilling for linjen gennem punterne A og B. Og jeg kan ikke finde en formel som passer hertil.

-------------------------------------------
så er en fkt. givet ved:

f(x)= 3x-2.
Der skal så bestemmes en stamfunktion til f, hvis graf går gennem pkt. P(4,6).

Er det så rigtigt at sige:
f(4) = 3*4-2=6 <=>
f(4)=2
Men det ser forkert ud.

Skal man i stedet for først finde en stamfunktion til funktionen og så indsætte x= 4 og y= 6 ???

------------------------------------------
Endvidere skal jeg bestemme integralet fra 1 til 3.

Jeg har oplyst at:

h er en stamfunktion til f, og f er en stamfunktion til g.

x = -2 f(x) = -31 g(x) = 2 h(x) = 14
x= -1 f(x)= -31 g(x)=0 h(x)=0
x=-1 f(x9= -3 g(x)1 h(x)= 0

Men hvad gør jeg så???

PÅ forhånd mange tak!!
(1/4)x^4 - 2x

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

1) Vælg eksempelvis vektor(AB) som retningsvekor. Nu har du både et punkt og en retningsvektor, og så giver resten jo sig selv.

2) Bestem først en stamfunktion.

3) Jeg kan ikke tyde din notation. Prøv at skrive det anderledes op.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

En parameterfremstilling er givet ved en retningsvektor og et punkt. Du skal altså finde vektoren AB (6-3,4-5,2-3) og tage et punkt for eksempel A.
Din parameterfremstilling kommer så til at hedde (x,y,z)=(punkt)+t(vektor).

Funktionen: Du skal starte med at integere. Når du har integreret får du y=noget+k - du isolerer så k ved at indsætte dit punkt i det x og y du har fundet.

Det bestemte integral fra 1 - 3 findes ved at integrerer og indsætte grænserne. F(3)-F(1).

Svar #3
16. april 2004 af kinguroen (Slettet)

Tak!

OK, SÅ:
f(x)= 3x-2.
Der skal så bestemmes en stamfunktion til f, hvis graf går gennem pkt. P(4,6).

Ok, stamfunktionen er så:

[(3/2)x^2 -2x]

skal jeg så sætte f(x)= 0, og finde skæringspunkter på x-aksen??, Og derefter udregne integralet....kan ikke ikke lige se det....

Mht. den sidste så har jeg fundet ud af det! ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

Nu ved du så at y=(3/2)x^2-2x+k
altså er 6=(3/2)4^2-2*4+k. Du skal så finde k!

Svar #5
16. april 2004 af kinguroen (Slettet)

Mange tak, jeg får så k= -4.

Så stamfunktionen er altså:
y=(3/2)x^2-2x-4 ?

Svar #6
16. april 2004 af kinguroen (Slettet)

obs xER, ik??

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

jow... medmindre der står noget andet...

Svar #8
16. april 2004 af kinguroen (Slettet)

Ok tak, det gør der ikke ;)

Skriv et svar til: Rumgeometri m.m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.