Matematik
redegørelse, vinkelret på
24. maj 2007 af
Kronzi (Slettet)
opgaven lyder:
i et koordinatsystem er linjen l givet parameterfremstillingen:
(x y ) = (-2 5)+ t(3 -6)
gør rede for at vektoren a-> =(1 0,5) står vinkelret på l.
Mit bud :
hvordan får jeg en vektor udfra parameterfremstillingen? for man ved jo at når to vektorer står vinkelret på hinanden er skalarproduktet lig med 0.
i et koordinatsystem er linjen l givet parameterfremstillingen:
(x y ) = (-2 5)+ t(3 -6)
gør rede for at vektoren a-> =(1 0,5) står vinkelret på l.
Mit bud :
hvordan får jeg en vektor udfra parameterfremstillingen? for man ved jo at når to vektorer står vinkelret på hinanden er skalarproduktet lig med 0.
Svar #1
24. maj 2007 af holretz (Slettet)
ja, du prikker bare retningsvektoren for linien og vektor a.
Svar #2
24. maj 2007 af Kronzi (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/?menuid=150560
Skriv et svar til: redegørelse, vinkelret på
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
