Matematik
ligning
18. april 2004 af
Sofia (Slettet)
hvordan løses 21(x^3-x^5)=0?
kan simpelthen ikke komme videre... please hjælp!
kan simpelthen ikke komme videre... please hjælp!
Svar #1
18. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
Du kan bruge nulreglen:
Hvis et produkt (2 led ganget sammen) skal give 0, er en af faktorerne. 21 er ikke 0, så (x^3-x^5) må være 0. En af løsningerne er x=0, fordi alle led er afhængige af x. Du kan nu dividere ud med x^3, så du får
1-x^2=0 <=> x^2=1 <=> x=1 eller -1
Alle løsningerne er så -1, 0 og 1.
Hvis et produkt (2 led ganget sammen) skal give 0, er en af faktorerne. 21 er ikke 0, så (x^3-x^5) må være 0. En af løsningerne er x=0, fordi alle led er afhængige af x. Du kan nu dividere ud med x^3, så du får
1-x^2=0 <=> x^2=1 <=> x=1 eller -1
Alle løsningerne er så -1, 0 og 1.
Svar #2
18. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
er en af faktorerne. = er en af faktorerne 0.
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
