Matematik

Vanskeligt Bevis.

24. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Funktionen z=f(x,y) er smoth, og deltaX og deltay samt E1, E2 , (er afhængige) infinitesimale, gælder det, at deltaZ = dz + deltax*E1 + deltay*E2 .

Bevis:

f (a+deltax,b)-f(a,b)=fx(a,b)deltax+Edelta x, hvor E er infinitesimalt. Det forstår jeg godt, men hvorfor skal leddet E*deltax med ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2007 af sheaf (Slettet)

Nå du vælger at starte flere tråde om samme emne (hvilket efter min mening er en uvane) bør du som minimum forbedre dit spørgsmål for slet ikke at tale om din notation, fremfor blot at poste identiske indlæg. Som allerede nævnt er det jo helt hemmeligt hvad dine symboler står for. Det vil alt andet lige nok øge chancen for at du kan få tilfredsstillende svar og endda kan nøjes med een tråd.

Svar #2
31. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Ja, men mine symboler er beskrevet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Tænker du ikke på differentialet (Z=f(x,y)):

dz = dz/dx*dx +dz/dy*dy eller df = df/dx*dx +df/dy*dy+ e1dx +e2dy?

Læs de første som krøllede d'er (partielle afledede.
e1 og e2 går mod 0



Svar #4
31. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#3 Jo, så er det en funktion af 4 uafhængige variabler?

Svar #5
31. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Altså f(x,y,deltaX,deltaY)

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg har lige fået at vide, af Peter F, at vi ikke må gå ud over pensum i gymnasiet. Jeg kunne sagtens vise dig, hvordan man udleder differentialerne ved hjælp af tilvækster (på i øvrigt nøjagtig samme måde som funktioner af en variabel) og deres teoremer, men det må jeg ikke for Peter F.

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2007 af allan_sim

#6.
Naturligvis må du det. Han har sikkert blot ment, at du skal svare spørger, som spørgsmålet er tænkt. Så hvis spørgsmålet tyder på at være et gymnasiespørgsmål, så er det en god idé at holde svaret på gmnasialt niveau. Her er der ikke tale om normalt gymnasiepensum, og så må man selvfølgelig godt svare i forhold til det.

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2007 af Erik Morsing (Slettet)

OK fremover holder jeg mig alligevel til gymnasiepensum, så træder jeg ikke nogen over tæerne. Jeg ville blot gøre det så godt som muligt. Vi har jo også både Holretz og mathon og nogle andre med god indsigt. Og for mange kokke fordærver jo maden - ikke sandt?

Svar #9
31. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#6 Er du sikker på at Peter T mener det? Det lyder altså meget meningsløst!

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. maj 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du vil kan jeg sætte det ind på peecee, da der er så mange symboler i beviset, som ikke let lader sig omskrive til det, vi kan præstere herinde.

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. maj 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Se her Julia:
http://peecee.dk/?id=49507

Svar #12
31. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#11 Nårh ja, det viser forskellen på deltaZ og den infitesemale værdi af z (dz).

Tak :)

Skriv et svar til: Vanskeligt Bevis.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.