Matematik

linje skæring med kugle

25. maj 2007 af hoppus (Slettet)
Jeg har problem med denne opg.

Linjen: parameterfremstilling: l: (2,6,4) + t* (4,-3,-1)

kuglens ligning : (x-2)^2 + (y-3)^2 + (z-0)^2


vi ved at linjen skærer kuglen i P (2,6,4)

OPg: linjen l har udover P endnu et skæringspunkt Q med kuglen, beregn koordinaterne til Q.

jeg kan kun finde ud af at sætte parameterfremstillingen ind i kuglens ligning, men så får man bare punktet P, hvad skal man gøre for at få Q???

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Der mangler et lighedstegn i kuglens ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2007 af mathon


(x-2)^2 + (y-3)^2 + (z-0)^2 er ikke en ligning!!!

du mangler r^2

Svar #3
25. maj 2007 af hoppus (Slettet)

nå ja...ups....


(x-2)^2 + (y-3)^2 + (z-0)^2= 25

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

t=0 og t=1 giver
P(2,6,4) og Q(6,3,3).

Svar #5
25. maj 2007 af hoppus (Slettet)

ok...tak!

Svar #6
25. maj 2007 af hoppus (Slettet)

hvordan ved man at man skal prøve t=1??

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=48040

Svar #8
25. maj 2007 af hoppus (Slettet)

nåå..ok...super! tak for det!

Skriv et svar til: linje skæring med kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.