Matematik
Bestem a
25. maj 2007 af
171089 (Slettet)
Hey.
Der er givet en parabel med ligningen:
y=2x^2-3x+5
og en anden linje med ligningen y=2x+a, hvor a er en konstant.
Bestem a, så parabel og linje har ét skæringspunkt..
er der nogen der gider hjælpe.. uden at regne den ud, men bare fortælle hva jeg skal gøre...
tak..
Der er givet en parabel med ligningen:
y=2x^2-3x+5
og en anden linje med ligningen y=2x+a, hvor a er en konstant.
Bestem a, så parabel og linje har ét skæringspunkt..
er der nogen der gider hjælpe.. uden at regne den ud, men bare fortælle hva jeg skal gøre...
tak..
Svar #2
25. maj 2007 af 171089 (Slettet)
ja, har prøvet..
jeg får 2x^2-5x+5-a=0
ik?? men kan ik gå videre derfra for har to ubekendte
jeg får 2x^2-5x+5-a=0
ik?? men kan ik gå videre derfra for har to ubekendte
Svar #3
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)
d = b²-4ac = (-5)²-4·2·(5-a) = 0
Det er kun a som er ubekendt.
Det er kun a som er ubekendt.
Skriv et svar til: Bestem a
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
