Matematik

beste rette linje

25. maj 2007 af thelife (Slettet)
hej


er nu lidt blevet forvirrte får snart skal jeg op i matematik mundtlige og jeg vil gerne vise beste rette linjer model




fx hvis jeg nu har de her tal til at ligge i en graf som jeg desværre ike kan vise jer men den skærer i altså b e



0 10 20 30 40 50
25 55 85 115 145 175




det her er regneforskriften men lades nu sige at jeg ikke kender den Y=3x+25

hvordan skal jeg vise regneforskrift på de her tal


skal man så sige y2 -y1 = a
så a findes sådan elller hva

og skal garefn heller ik går mere ned altså nogen med negativ i grafen

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Hvis du skal finde regneforskriften tegner du først grafen i et koordinatsystem.

Så aflæser du to punkter (x1,y1) og (x2,y2)...

Så er a=(y2-y1)/(x2-x1)

og b=y-ax1

Svar #2
25. maj 2007 af thelife (Slettet)

men hvis jeg nu ville vise den i en graf får jeg synes jeg har set noget med at man minuser kun y2 - y1 på en lang linje i en graf eller er på en ekspotensielle man gør

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#1 Det er en god metode.
Hvis du "plejer" at benytte et IT-værktøj, er det også en mulighed.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

#2 hvis du vil finde forskriften/ligningen for grafen er du nødt til at bruge den formel jeg gav dig i #1 eller benytte grafregner eller IT-program

Skriv et svar til: beste rette linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.