Matematik
differentialregning
26. maj 2007 af
hoppus (Slettet)
nogen der kan hjælpe mig med at differentiere denne her:
f(x)=sqrt(x) * e^-x
f(x)=sqrt(x) * e^-x
Svar #2
26. maj 2007 af hoppus (Slettet)
det har jeg også prøvet, men det er til en diff. ligning, som hedder
dy/dx = y(1/(2x)-1)
og som jeg så ikke kan få længere ned end:
= ((sqrt(x) * e^-x)/2x) - (sqrt(x)* e^-x)
dy/dx = y(1/(2x)-1)
og som jeg så ikke kan få længere ned end:
= ((sqrt(x) * e^-x)/2x) - (sqrt(x)* e^-x)
Svar #4
26. maj 2007 af hoppus (Slettet)
jeg kan ikke med produktreglen, få det til at give det som jeg har skrevet ovenover..
Svar #5
26. maj 2007 af ibibib (Slettet)
f'(x) = 1/(2sqrt(x))·e^-x - sqrt(x)·e^-x.
y(1/(2x)-1) = sqrt(x)·e^-x·(1/(2x)-1) =
sqrt(x)·e^-x/(2x) - sqrt(x)·e^-x =
e^-x/(2sqrt(x)) - sqrt(x)·e^-x =
f'(x)
y(1/(2x)-1) = sqrt(x)·e^-x·(1/(2x)-1) =
sqrt(x)·e^-x/(2x) - sqrt(x)·e^-x =
e^-x/(2sqrt(x)) - sqrt(x)·e^-x =
f'(x)
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
