Matematik
Løsning af interval
27. maj 2007 af
Niinnaaah (Slettet)
Løs intervallet [0;2pi] i ligningen:
tanx=2,4136
i følge facitlisten skal det give 1,1780 og 4,3196
tanx=2,4136
i følge facitlisten skal det give 1,1780 og 4,3196
Svar #1
27. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Tag tangens i minus første..
Der gælder desuden, at tan(x+pi)=tan(x).
Der gælder desuden, at tan(x+pi)=tan(x).
Svar #2
27. maj 2007 af Niinnaaah (Slettet)
hmm.. kan ikke få det til at gå op med det der tan(x+pi)
Svar #3
27. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Tager du tan^(-1) til 2,4136 får du 1,1780. Det er den ene løsning.
tan(x)=2,4136 har to løsninger i intervallet [0;2pi], og den findes ved tan(x+pi)=tan(x), dvs. den netop fundne x-værdi lagt til pi er den sidste løsning.
tan(x)=2,4136 har to løsninger i intervallet [0;2pi], og den findes ved tan(x+pi)=tan(x), dvs. den netop fundne x-værdi lagt til pi er den sidste løsning.
Skriv et svar til: Løsning af interval
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
