Matematik
løsninger til f'(x)=0
27. maj 2007 af
omallycat (Slettet)
hvordan bestemmer jeg de to løsninger til f'(x)= 0 ?
f'(x)=-sinx-cosx
f'(x)=-sinx-cosx
Svar #1
27. maj 2007 af holretz (Slettet)
Det nemmest er vel at flytte rundt på det:
sin(x) = - cos(x) hvis x forskellig fra pi/2 eller -pi/2 så: <=> sin(x)/cos(x) = -1 <=> tan(x) = -1
det giver to løsninger for x i intervallet fra 0 til 2pi.
sin(x) = - cos(x) hvis x forskellig fra pi/2 eller -pi/2 så: <=> sin(x)/cos(x) = -1 <=> tan(x) = -1
det giver to løsninger for x i intervallet fra 0 til 2pi.
Skriv et svar til: løsninger til f'(x)=0
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
