Matematik
Beviser på nettet (HH 1. og 2. år)
27. maj 2007 af
DiskoStu (Slettet)
Hej, da vi er kommet op i mundtlig mat. leder jeg efter nogle beviser på nettet, gerne med tilhørende forklaringer til. Har fundet nogle beviser som cosinus og sinus, men hvis der findes en eller flere sider, hvor der gennemgåes alverdens relevante beviser, vil jeg meget gerne høre mere,
Ole
Ole
Svar #1
27. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)
Der er en del avancerede på wikipedia, både den engelske og danske...
Svar #2
27. maj 2007 af Madsst (Slettet)
Hejsa, jeg sidder og læser i en bog som fortæller mig at differensligningen:
z(t+1)=K [ s + (1-b)z(t)]^(1-a) * z(t)^a (*)
konvergere fordi:
1. Den passere punktet (0,0)
2. Den er strengt voksende over alt
3. Den har en unik skæring med linien z(t+1)=z(t) (45 graders linien).
4. I (0,0) er hældningen dz(t+1)/dz(t) strent større end 1.
Umiddelbart kan jeg ikke lige gennemskue hvorfor det er nok til at fastslå konvergens. Jeg ville mene at man også skulle vise at d^2 z(t+1) / dz(t)^2 < 0.
Er der en der hjælpe mig her?
z(t+1)=K [ s + (1-b)z(t)]^(1-a) * z(t)^a (*)
konvergere fordi:
1. Den passere punktet (0,0)
2. Den er strengt voksende over alt
3. Den har en unik skæring med linien z(t+1)=z(t) (45 graders linien).
4. I (0,0) er hældningen dz(t+1)/dz(t) strent større end 1.
Umiddelbart kan jeg ikke lige gennemskue hvorfor det er nok til at fastslå konvergens. Jeg ville mene at man også skulle vise at d^2 z(t+1) / dz(t)^2 < 0.
Er der en der hjælpe mig her?
Skriv et svar til: Beviser på nettet (HH 1. og 2. år)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
