Matematik
Stamfunktion af f(x)= e^2-e^x
28. maj 2007 af
gurl (Slettet)
Hej
Jeg har prøvet at regne stamfunktionen ud, men får ikke det rigtig res. af arealet hvor 0 < x < 2. Ved brug af lommeregerne math9, fnInt((e^2-e^x),x,0,2) bliver res = 8,389
Jeg ved at hvis e^x integreres bliver det til e^x, altså det samme, og med e^2 har jeg forsøgt med 1/3e^3, men tror ikke det er rigtigt. Så håber nogen af jer kan hjælpe ..
Jeg har prøvet at regne stamfunktionen ud, men får ikke det rigtig res. af arealet hvor 0 < x < 2. Ved brug af lommeregerne math9, fnInt((e^2-e^x),x,0,2) bliver res = 8,389
Jeg ved at hvis e^x integreres bliver det til e^x, altså det samme, og med e^2 har jeg forsøgt med 1/3e^3, men tror ikke det er rigtigt. Så håber nogen af jer kan hjælpe ..
Svar #2
28. maj 2007 af sapiens (Slettet)
(e^2)' = 1/e^3 er sandt, hvis e er en variabel. Men det er det ikke i dit tilfælde, da er det en konstant. Dvs. S e^2 = x*e^2 = e^2x. Det svarer til du integrerer Spi^2 dx = pi^2x eller S 3^2 dx= 3^2x.
Svar #4
28. maj 2007 af gurl (Slettet)
jeg gættede mig også frem til at det var en konstant først men når jeg udregner arealet får jeg ikke res. til 8,389
Altså hvis jeg forstår det rigtigt så er f(x)=e^2-e^x =[e^2-e^x] altså det samme. <--> (e^2-e^2)-(e^2-e^0)= -6,389
hmm, tror jeg har forstået det forkert..
Jeg forstår ikke dette Sapiens --> Dvs. S e^2 = x*e^2 = e^2x. Det svarer til du integrerer Spi^2 dx = pi^2x eller S 3^2 dx= 3^2x.
Hvor kommer s'et fra?og x'et kommer det ved at der står et 1 tal foran?
Jeg forstår det ikk rigtigt, håber du kan forklare lidt mere detaljeret..
Altså hvis jeg forstår det rigtigt så er f(x)=e^2-e^x =[e^2-e^x] altså det samme. <--> (e^2-e^2)-(e^2-e^0)= -6,389
hmm, tror jeg har forstået det forkert..
Jeg forstår ikke dette Sapiens --> Dvs. S e^2 = x*e^2 = e^2x. Det svarer til du integrerer Spi^2 dx = pi^2x eller S 3^2 dx= 3^2x.
Hvor kommer s'et fra?og x'et kommer det ved at der står et 1 tal foran?
Jeg forstår det ikk rigtigt, håber du kan forklare lidt mere detaljeret..
Svar #5
28. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Integraltegnet er det S, der bruges ovenfor.
Det bliver e^2*x da dette differentieret giver integranden, altså e^2.
Skriv et svar til: Stamfunktion af f(x)= e^2-e^x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
