Matematik
Vektorer.
28. maj 2007 af
Panthers88 (Slettet)
Opgave 5
(ca. 15 point)
I et koordinatsystem i planen er en kurve givet ved parameterfremstillingen: x = 2sint-t
y = 2cost-1
, hvor t ? [-2,5 ; 2,5]
Beregn koordinatsættet til hvert af kurvens skæringspunkter med førsteaksen.
Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter, hvori kurven har en lodret
tangent.
I første og anden kvadrant afgrænser kurven sammen med førsteaksen en
punktmængde M , der har et areal.
Skisér kurven, og beregn ved hjælp af stamfunktioner arealet af M .
Nogen der kan give mig hints til hvordan man præcis regner dem? punkt for punkt tak :)
Mange tak !
Opgave 5
(ca. 15 point)
I et koordinatsystem i planen er en kurve givet ved parameterfremstillingen: x = 2sint-t
y = 2cost-1
, hvor t ? [-2,5 ; 2,5]
Beregn koordinatsættet til hvert af kurvens skæringspunkter med førsteaksen.
Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter, hvori kurven har en lodret
tangent.
I første og anden kvadrant afgrænser kurven sammen med førsteaksen en
punktmængde M , der har et areal.
Skisér kurven, og beregn ved hjælp af stamfunktioner arealet af M .
Nogen der kan give mig hints til hvordan man præcis regner dem? punkt for punkt tak :)
Mange tak !
Svar #2
28. maj 2007 af peter lind
Til det sidste spørgsmål.
int y(t)dx(t) = int y(t)x'(t)dt
Du kan også finde t(x) og sætte det ind i udtrykket for y; men det er en hel del mere besværlig.
int y(t)dx(t) = int y(t)x'(t)dt
Du kan også finde t(x) og sætte det ind i udtrykket for y; men det er en hel del mere besværlig.
Skriv et svar til: Vektorer.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
