Matematik

linjers skæring (parameter)

28. maj 2007 af Beiss (Slettet)
Er lige blevet i tvivl om, hvordan man løser en opgave, hvor man har to parameterfremstillinger og så skal finde deres skæring.

l:
x = -3+3t
y = 5-2t

m:
x = 4+s
y = 3+2s

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)

To ligninger med to ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2007 af Romulus (Slettet)

Brug substitutionsmetoden..

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2007 af 04uvcvr (Slettet)

Vi har prøvet at udregne det og har fået svaret x=1 og y= -3 som skæringspunktet mellem de to linier. Er dette korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, x=3 og y=-1.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Rettelse:

-3+3t = 4+s
5-2t = 3+2s
------------
-6+6t = 8+2s
5-2t = 3+2s
------------
-11+8t = 5
8t = 16
t = 2
-----------
x = -3+3t = -3+6 = 3
y = 5-2t = 5-4 = 1.

Skriv et svar til: linjers skæring (parameter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.