Matematik
Tangentplan - ligning
28. maj 2007 af
nadjaingemann (Slettet)
Hej. Jeg sidder og øver mig til eksamen i morgen, og har lige et spørgsmål
En kugle har centrum i C(1,-2,1) og indeholder punktet P(4,5,2).
Bestem en ligning for kuglens tangentplan i P.
Vektor CP=(3,7,1)
Så er jeg kommet frem til 3(x-1)+7(y+2)+1(z-1)
Jeg ved ikke om jeg skal opløfte paranteserne i anden.
Jeg ved at den skal give 3x+7y+z-49=0
Jeg forstår ikke hvordan man er kommet frem til -49
Håber der er en der kan hjælpe mig..
En kugle har centrum i C(1,-2,1) og indeholder punktet P(4,5,2).
Bestem en ligning for kuglens tangentplan i P.
Vektor CP=(3,7,1)
Så er jeg kommet frem til 3(x-1)+7(y+2)+1(z-1)
Jeg ved ikke om jeg skal opløfte paranteserne i anden.
Jeg ved at den skal give 3x+7y+z-49=0
Jeg forstår ikke hvordan man er kommet frem til -49
Håber der er en der kan hjælpe mig..
Svar #1
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Du skal benytte P og ikke C i ligningen. Ellers er det rigtigt :)
Svar #2
28. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Du skal bruge punktet P, ikke C - planen tangerer jo kuglen i P.
Skriv et svar til: Tangentplan - ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
