Matematik

cirklens ligning

29. maj 2007 af Niinnaaah (Slettet)
beregn centrum og radius for cirklen:
x^2-8x+y^2-14y+40=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2007 af Esbenps

ok. Her er endnu en opgave:

beregn centrum og radius for kuglen:

x^2-4x+z^2+y^2-6y+8z=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Benyt at x²-8x = x²-8x+16-16 = (x-4)²-16.

Svar #3
29. maj 2007 af Niinnaaah (Slettet)

undskyld, er der nogle der kan hjælpe med ovenstående opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2007 af Esbenps

#3
Ja, læs #2 og prøv så at omskrive den til formen (x-x_0)² + (y-y_0)² = r²

Svar #5
29. maj 2007 af Niinnaaah (Slettet)

hvordan kan jeg omskrive den?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

x^2 - 8x + y^2 - 14y + 40 = 0

(x - 4)^2 + (y - 7y)^2 + 40 - 16 - 49 = 0

(x - 4)^2 + (y - 7y)^2 = -40 + 16 + 49

(x - 4)^2 + (y - 7y)^2 = 25

(x - 4)^2 + (y - 7y)^2 = 5^2

Centrum (4,7), radius 5

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Sorry!

Skriv et svar til: cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.