Matematik
hvem kan få nok af integral her endnu en :)
29. maj 2007 af
The nørd (Slettet)
integralet 2x*(x^2+1)^7dx
det skulle give 1/8(x^2+1)^8
jeg har altså gjort følgende, og det ser næsten forkert ud i forhold til resultatet
jeg siger først
(X^2*(x^2+1)^7)-(2x(1/8)*(1/3*x^3+1)^8)
hvad er det jeg gør forkert? nogen der kan se det? :S
det skulle give 1/8(x^2+1)^8
jeg har altså gjort følgende, og det ser næsten forkert ud i forhold til resultatet
jeg siger først
(X^2*(x^2+1)^7)-(2x(1/8)*(1/3*x^3+1)^8)
hvad er det jeg gør forkert? nogen der kan se det? :S
Svar #1
29. maj 2007 af holretz (Slettet)
Hvad er det for nogle mærkelige udregninger du laver ?
Du skal bruge substitution:
sæt x^2+1 = u, så står der: u^7 du, som er lige til at integrere...
Du skal bruge substitution:
sæt x^2+1 = u, så står der: u^7 du, som er lige til at integrere...
Svar #2
29. maj 2007 af The nørd (Slettet)
hehehhe nice!! det skal jeg prøve at huske til min eksamen, plejer ikke at glemme det, det er fordi jeg kun er vant til at lave substitution hvis man har en brøk!! :) jeg forsøger så lige igen :)
Svar #3
29. maj 2007 af MutacH (Slettet)
hej..
ja som Holretz skriver.. skal du substituere.. "indmaden" som er x^2+1 sub. med t:
t = x^2 +1
dt/dx = 2x
dx = 1/2x * dt dette sættes ind:
(2x * t^7 * 1/2x) dt
t^7 dt
som du integrere til:
1/8 t^8
du sætter nu t værdien ind:
1/8*(x^2+1)^8
ja som Holretz skriver.. skal du substituere.. "indmaden" som er x^2+1 sub. med t:
t = x^2 +1
dt/dx = 2x
dx = 1/2x * dt dette sættes ind:
(2x * t^7 * 1/2x) dt
t^7 dt
som du integrere til:
1/8 t^8
du sætter nu t værdien ind:
1/8*(x^2+1)^8
Skriv et svar til: hvem kan få nok af integral her endnu en :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
