Matematik

Skr. eks B

30. maj 2007 af allan_sim
Kortfattede resultater for dagens eksamen i B-niveau, ny ordning. Der tages forbehold for regnefejl, trykfejl og søvnige perioder...

Opg. 1
(y+x)/y

Opg. 2
f'(1)=5
y=5x+6

Opg. 3
a=2 og b=5

Opg. 4
|BC|=8 og |B'C'|=12

Opg. 5
I=e-0,5

Opg. 6
a) 69550 er antallet af biler der var blevet sendt til ophugning ved starten i 1987.
87880 er det årlige antal biler, der sendes til ophugning.
Udviklingen er lineær.

Opg. 7
a) a=4,6
b) h=3,6

Opg. 8
a) W(L)=0,00738*L^3,374
b) L=16,8 cm

OPg. 9
a) f(x)=6,532*1,113^x
b) f(5)=11,138 og T2=6,47 år

Opg. 10
a) Areal=27/4=6,75

Opg. 11
a) F(x)=-0,04x^3+0,1x^2+5,65x-7,5
Der skal produceres 9750 varer for at maksimere fortjenesten.

Opg. 12
a) T(1)=41,32. 21 er den temperatur, som væsken nærmer sig over tid.
b) 1,76 timer

Opg. 13
a) En fortegnsundersøgelse af f'(x) giver et globalt maksimum for x=1/3.
Maksimum er lig med ln(1/3)-1 ~ -2,1

Opg. 14
a) V(r)=2r-10/3*pi*r^3

Opg. 15
a) Aldersfordeling på afdøde, fordeling af ægteskaber/dødsfald, definition af "større risiko", populationsstørrelse, kontrolgruppe

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2007 af The Master (Slettet)

#0 Har du også en for matematik A?

Svar #2
30. maj 2007 af allan_sim

#1.
Ja, bare kig under mine oprettede tråde.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2007 af The Master (Slettet)

#2 Er den fra i år 2007?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2007 af McMaster (Slettet)

#Ja

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2007 af Sansnom (Slettet)

Hej Allan,

Jeg får 7745 varer til opg 11 (vi har samme F(x) - ellers er jeg ganske enig.

I opg 6 og 15 kan man altid diskutere svaret, men vi er grundlæggende enige.

Svar #6
30. maj 2007 af allan_sim

#5.
Du har ganske ret mht. opg. 11. Jeg havde i en mellemregning defineret, at 3*4=8 :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2007 af Leah (Slettet)

Haha..
...Im so dead.
Men tak for svarene.


Man kan i det mindste være glad for, at det er overstået (:

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2007 af nikolaj_olsen (Slettet)

Ja, tak for gennemgangen. Det ser helt fornuftigt ud :-) Jeg kunne dog godt tænke mig at høre, hvad du vil svare til opgave 13. Sådan som jeg forstår redegørelsen, så skal det være noget, som man kan se ud fra ln(x)-3x og ikke som noget man konkluderer efter at have fundet maksimum. Jeg fik den i hvert fald ikke ordentligt besvaret.

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. maj 2007 af Sansnom (Slettet)

Opg 13 er efter min mening lidt specielt (i forhold til det nye b-niveau), fordi man ikke blot skal vise, at der er et lokalt maksimum, men at det er et globalt maksimum.

Jeg tror, at opgavekommissionen har ment, at man blot skal vise, at der er et lokalt maksimum og grafisk vise, at det også er globalt.

Problemet er vel, at man for helt entydigt at vise dette, skal bruge argumenter om kontinuitet, som ikke ligefrem er kernestof på b-niveau (længere).

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. maj 2007 af hiat (Slettet)

Lækkert!

Prøven u.hjm. var overraskende let i forhold til de prøver, vi har haft.
Men jeg har lidt overrasket over, at der var så mange opgaver, heldigvis ikke så mange delopgaver, og heldigvis ikke så svære (undtagen 15, jeg ved aldrig hvad man skal svare til sådan nogen forklaringsopgaver).

Jeg kunne heller ikke finde ud af "fortolkning af tallet 21" i opg. 12. Du skriver, at "21 er den temperatur, som væsken nærmer sig over tid." Kunne du eventuelt uddybe det lidt?

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. maj 2007 af nikolaj_olsen (Slettet)

Hvis du lader t gå mod uendeligt går T mod 21.

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. maj 2007 af hiat (Slettet)

Ah ja, jeg overså minusset! Kunne da heller ikke forstå, hvorfor e^uendelig -> 0 :)
Ok, så den har jeg helt klart forkert!

Opg. 1 omskrev jeg til 1 + x/y, det gør vel ikke noget, vel?

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. juni 2007 af nothing (Slettet)

Undskyld, men hvordan får du (xy+x^2)/xy til at give (y+x)/y? Efter mine beregninger giver det 1+x^2, fordi xy divideret xy giver 1, og x^2 kan ikke divideres med xy, altså (xy+x^2)/xy reduceret = 1+x^2.

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. juni 2007 af nikolaj_olsen (Slettet)

Man kan ikke forkorte i led. Derfor skal tælleren først opløses i faktorer:
(xy+x^2)/xy <->
(x(y+x))xy <->
(y+x)/y

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. juni 2007 af nikolaj_olsen (Slettet)

Nå, jeg kan vist ikke rette i mit indlæg, men der mangler naturligvis en skråstreg:

(xy+x^2)/xy <->
(x(y+x))/xy <->
(y+x)/y


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. juni 2007 af trif (Slettet)

Er resultaterne fra skriftlig årsprøve i mat 2 g????

Har du også selve prøven???

Svar #17
06. juni 2007 af allan_sim

#16.
Det er fra eksamen. Årsprøver laves lokalt på skolen og er således ikke ens over hele landet.

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. januar 2009 af edcrfv (Slettet)

Er der nogle der kan give mig hjælp til opg. 10 og 11?

Forstår dem ikke rigtigt.


Skriv et svar til: Skr. eks B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.