Matematik
forklaring til ligning!
30. maj 2007 af
hanzai (Slettet)
Nogle der kan hjælpe med at løse den og give en forklaring på hvordan den løses?
2x^2 -6x + 4 = 0?
2x^2 -6x + 4 = 0?
Svar #1
30. maj 2007 af Stenalt (Slettet)
Det er en andengradsligning er kan herfor let løses:
find d:
D
d = b^2 -4ac = 6^2 -4*2*4 =36-32 = 4
Når du har d kan du finde x:
X= (-b +/- rod(d))/2a = (6 +/- rod(4))/4 = X=2 v x=1
find d:
D
d = b^2 -4ac = 6^2 -4*2*4 =36-32 = 4
Når du har d kan du finde x:
X= (-b +/- rod(d))/2a = (6 +/- rod(4))/4 = X=2 v x=1
Svar #3
30. maj 2007 af Esbenps
I det her tilfælde er det overflødigt, at udregne determinanten. Det er lettere, at dividere igennem med 2:
2x^2 -6x + 4 = 0 <=>
x^2 - 3x + 2 = 0
Da andengradskoefficienten a er lig 1 siger man, at ligningen er normeret. Det betyder, at det er simpelt at gætte rødderne. De må nødvendigvis være x = 1 og x = 2, da der gælder, at 1+2 = 3 (b-leddet med omvendt fortegn) og 1*2 = 2 (c-leddet).
Helt generelt gælder der, at hvis en normeret andengradsligning (x² + bx + c = 0) har rødderne r1 og r2, så gælder der, at
r1+r2 = -b
r1*r2 = c
Metode er fyldt gyldig til eksamen og er væsentligt hurtigere end determinant-beregninger...
2x^2 -6x + 4 = 0 <=>
x^2 - 3x + 2 = 0
Da andengradskoefficienten a er lig 1 siger man, at ligningen er normeret. Det betyder, at det er simpelt at gætte rødderne. De må nødvendigvis være x = 1 og x = 2, da der gælder, at 1+2 = 3 (b-leddet med omvendt fortegn) og 1*2 = 2 (c-leddet).
Helt generelt gælder der, at hvis en normeret andengradsligning (x² + bx + c = 0) har rødderne r1 og r2, så gælder der, at
r1+r2 = -b
r1*r2 = c
Metode er fyldt gyldig til eksamen og er væsentligt hurtigere end determinant-beregninger...
Skriv et svar til: forklaring til ligning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
