Matematik

Hvordan finder jeg skæringspunkt på TI-89 ?

31. maj 2007 af Cumano (Slettet)
Ja ; D

Hvordan finder jeg skæringspunktet i mellem linjen l og parablen p.

l: y=2x-2
p: y=-x^2+3x+4

ved brug af lommeregneren ( TI-89)

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Det er da næsten nemmere at gøre i hånden. Men du kan vel bare skrive solve(2x-2=-x^2+3x+4,x). (ved ikke om det virker, jeg har ikke en TI-89, men det virker logisk). Så skal du self stadigvæk selv udregne y.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Du tegner graferne, trykker F4 og vælger intersection. Så vælger du de to linjer og trykker derefter på et punkt til højre for skæringspunktet og derefter et til venstre. Så skulle skæringspunktet gerne komme frem.

Dog må jeg sige det er lidt tid siden jeg har lavet sådan en, men jeg mener det er fremgangsmåden. Hvis det er hel forkert må du sige til:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2007 af TuLaMoRe (Slettet)

:o lærer man allerede det i 1g nu om dage? Det er jeg ret overbevist om, at jeg ikke gjorde!!
nå til dit problem.. hmm nu har jeg godt nok kun en TI-83 plus men det er vel det samme??

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2007 af Molle (Slettet)

solve kan benyttes som beskrevet.

Du kan også indtaste ligninger for de to grafer, og så "fremkalde" dem. Dernæst kan du trykke på F5 og benytte "intersection".
Så skal du først vælge, hvilke to grafer, du vil finde skæringspunkt af (brug pilene, tryk enter). Dernæst skal du finde upper og lower bound. Upper bound er til højre for skæringspunktet, lower er er til venstre for skæringspunktet (det er ligegyldigt, om du følger den ene eller anden graf).
Således skriver den skæringspunktet koordinater.

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2007 af Molle (Slettet)

#2 kom først. Jeg kan sgu ikke huske, om det er F4 eller F5, men funktionen hedder intersection.

Svar #6
31. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Hmm, forstår ikk alt det der med lower bound og upper bound ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

#5 det var F5, min fejl. :)

Svar #8
31. maj 2007 af Cumano (Slettet)

hvad får du det til ? #4 ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

#6 Som #4 siger er upper bound et valgfrit punkt på en graf til højre for skæringspunktet. Lower bound er så til venstre

Svar #10
31. maj 2007 af Cumano (Slettet)

det står på min lommeregner : Intersection xc:-2 og yc:-6

Svar #11
31. maj 2007 af Cumano (Slettet)

der*

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

#10 Så er skæringspunktet (-2,-6). Men har den ikke to skæringspunkter?

Svar #13
31. maj 2007 af Cumano (Slettet)

jov ? men den viser kun (-2,-6) ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
31. maj 2007 af TuLaMoRe (Slettet)

(-2,-6) er det ene skæringspunkt... så skal du også "gå" hen i nærheden af det andet og gøre præcis det samme... får det andet skæringspunkt til (3,4)

Skriv et svar til: Hvordan finder jeg skæringspunkt på TI-89 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.