Matematik
Hjælp til lidt blandede matematik opgaver!!
19. april 2004 af
ccaabb (Slettet)
Hey!
Jeg er en stakkels sproglig studerende som VIRKELIG ik fatter hvordan man laver disse følgende opg! ... og tro mig, JEG HAR PRØVET!... men der er jo en grund til at man er sproglig og ikke matematisk...!
opg1:
Solstrålingens intensitet ofahænger af afstanden fra solen. Den beskrives ved funktionen: f(x)=1353*x^-2 (i ord: 1353 gange x opløftet i minus 2)
-Hvor x er afstanden til solen målt i AE (1 AE= Jordens gennemsnitsafstand til solen), og f(x) er intensiteten målt i W/m^2.
- Planeten mars befinder sig i afstanden 1,52 AE fra solen.
A) Beregn solstrålingens intensitet på jorden og på mars.
B) I hvilken afstand fra solen er solstrålingens intensitet dobbelt så stor som i jordens afstand?
opg7:
Kobberoxid kan omdannes til frir kobber ved opvarmning i en gasstrøm af hydrogen. (ifølge en tegning): Hydrogenen ledes hen over kobberoxidet, og reagensglasset opvarmes indtil al kobberoxid er omdannet til frit kobber.
A) Færdiggør reaktionsskemaet:
CuO+ H2(sænket 2-tal) > ???
- I et forsøg anvendes der 0,62 gram CuO.
B) Beregn hvor mange gram frit kobber der dannes.
Håber seriøst I vil hjælpe mig med de her opgaver, da de er er et led i en aflevering. kunne finde ud af de andre 5 opgaver, men ikke disse 2!
plzz hjælp mig!
På forhånd tak:-)
Jeg er en stakkels sproglig studerende som VIRKELIG ik fatter hvordan man laver disse følgende opg! ... og tro mig, JEG HAR PRØVET!... men der er jo en grund til at man er sproglig og ikke matematisk...!
opg1:
Solstrålingens intensitet ofahænger af afstanden fra solen. Den beskrives ved funktionen: f(x)=1353*x^-2 (i ord: 1353 gange x opløftet i minus 2)
-Hvor x er afstanden til solen målt i AE (1 AE= Jordens gennemsnitsafstand til solen), og f(x) er intensiteten målt i W/m^2.
- Planeten mars befinder sig i afstanden 1,52 AE fra solen.
A) Beregn solstrålingens intensitet på jorden og på mars.
B) I hvilken afstand fra solen er solstrålingens intensitet dobbelt så stor som i jordens afstand?
opg7:
Kobberoxid kan omdannes til frir kobber ved opvarmning i en gasstrøm af hydrogen. (ifølge en tegning): Hydrogenen ledes hen over kobberoxidet, og reagensglasset opvarmes indtil al kobberoxid er omdannet til frit kobber.
A) Færdiggør reaktionsskemaet:
CuO+ H2(sænket 2-tal) > ???
- I et forsøg anvendes der 0,62 gram CuO.
B) Beregn hvor mange gram frit kobber der dannes.
Håber seriøst I vil hjælpe mig med de her opgaver, da de er er et led i en aflevering. kunne finde ud af de andre 5 opgaver, men ikke disse 2!
plzz hjælp mig!
På forhånd tak:-)
Svar #1
20. april 2004 af Mads^^ (Slettet)
A) Hvis afstanden er 1.52 indsætter du det og finder dermed f(x) som jo var intensiteten. Husk at x^-2=(1/x^2)
B)Så må du jo finde ud af hvor stor den er når du indsætter x=1. dermed finde ud af hvor meget F(1) er.
B)Så må du jo finde ud af hvor stor den er når du indsætter x=1. dermed finde ud af hvor meget F(1) er.
Svar #2
20. april 2004 af Brian (Slettet)
opg. 1 se https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=32256&h=Mars
Skriv et svar til: Hjælp til lidt blandede matematik opgaver!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
