Matematik
bevis, substitationsmetoden, to ligninger, to ubekendte
02. juni 2007 af
vans (Slettet)
hej
jeg skal op i mundtlig matematik, hvor man kan risikere at komme op i bevis at ligningssystemer med to ligninger ved to ubekendte.
nogle der kan hjælpe mig med dette?
jeg skal op i mundtlig matematik, hvor man kan risikere at komme op i bevis at ligningssystemer med to ligninger ved to ubekendte.
nogle der kan hjælpe mig med dette?
Svar #1
02. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du kan jo altid løse den ene ligning med hensyn til den ene ubekendte, og derefter substituere i den anden for eksempel
2X1+3X2=9, ligning 1
X1-X2=1, ligning 2
så er (af ligning2) X1=X2+1, som du så sætter ind i ligning1 sådan her:
2*(X2+1)+3X2=9.
Når du så har fundet X2, så kan du sætte ind og finde X1.
Der er selvfølgelig bedre metoder, når du har flere ligninger indenfor den lineære algebra, men det kommer du nok til.
2X1+3X2=9, ligning 1
X1-X2=1, ligning 2
så er (af ligning2) X1=X2+1, som du så sætter ind i ligning1 sådan her:
2*(X2+1)+3X2=9.
Når du så har fundet X2, så kan du sætte ind og finde X1.
Der er selvfølgelig bedre metoder, når du har flere ligninger indenfor den lineære algebra, men det kommer du nok til.
Skriv et svar til: bevis, substitationsmetoden, to ligninger, to ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
