Kemi

kemi ph hjælp

03. juni 2007 af Jelly (Slettet)
Hej,
Vi får at vide, at der fremstilles Ba(OH)2*8H2O i vand i 250mL målekolbe, hvorefter der fyldes op med vand til mærket.

a) Beregn de aktuelle konc. af Ba^2+ og OH^-

Opløsningen blandes nu med 150mL 0,350M HNO3. Blandinges temp. reguleres til 25 grader celsius.

b) Beregn pH for den færdige blanding

c) beregn de aktuelle konc af Ba^2+, NO3^- og OH^- i blandingen

Jeg kan god finde ud af a, men b og c er jeg meget i tvivl om...

b) -log[H3O^+]=pH eller?
c) HNO3 + Ba(OH)2 -->?
mange tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2007 af mathon


a) kan ikke beregnes med de oplysninger du har givet. Der mangler en masse- eller koncentrationsangivelse

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2007 af mathon


c) 2H^(+)(aq) + 2NO3^(-)(aq) + Ba^(2+)(aq) + 2OH^(-)(aq) --> Ba^(2+)(aq) + 2NO3^(-)(aq) + 2H2O(l)

Svar #3
03. juni 2007 af Jelly (Slettet)

a) nå ja hov. der opløses 5,10 g Ba(OH)2*8H20 i vand...sry
man den kan jeg godt ;D

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2007 af mathon


se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=277791

Svar #5
03. juni 2007 af Jelly (Slettet)

#4

Har kigget på linket, men det giver ikke en forståelse af hvordan man skal beregne pH for den færdige blanding, altså delopgave b)og samt delopgave c)

Tror jeg vil forstå det, hvis én af jer vil vise mig hvordan den skal løses, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2007 af mathon


i stærk syre og stærk base er syre og base 100% dissocieret

b) 150mL 0,350M HNO3
indeholder

150*mL*0,350*mmol/mL = 52,5 mmol H3O^(+)

som nu reagerer med med 52,5 mmol OH^(-) under dannelse af 105 mmol H2O,
hvorefter der resterer

(129,3-52,5 )mmol OH^(-) = 76,8 mmol OH^(-) = 0,0768 mol, der befinder sig i = (250+150)mL = 0,4L opløsning,
hvoraf
[OH^(-)] = 0,0768mol/(0,4L) = 0,192 M

pOH = -log(0,192) = 0,72

pH = 14 - pOH = 14 - 0,72 = 13,28

Skriv et svar til: kemi ph hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.