Matematik
Mat B 2007
03. juni 2007 af
rullegris (Slettet)
jeg er gået i stå ved opgave 1 (d) hvor man skal bestemme en ligning for de 2 rette linjer. jeg har fundet hældningen, men hvordan kommer man videre?
Svar #1
03. juni 2007 af Peter_F (Slettet)
Du skriver ikke helt præcist hvad opgaven går ud på, men jeg kan forestille mig at man kender et punkt som linjen går igennem. Hvis du går det indsættes punktet (x_0,y_0) og hældningen a i y=ax+b og konstanten b bestemmes.
Svar #2
03. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Her er mit forslag:
Hvis du kalder hældningen for den ene linie for a og hældningen for den anden linie for b, så kan du skrive:
a=(y-y0)/(x-x0) og den anden linie:
b=(y-y1)/(x-x1)
(x0,y0) og (x1,y1) er konstanter. Dem har du sikkert fået opgivet.
Du løser så ligningerne med hensyn til y.
Hvis du kalder hældningen for den ene linie for a og hældningen for den anden linie for b, så kan du skrive:
a=(y-y0)/(x-x0) og den anden linie:
b=(y-y1)/(x-x1)
(x0,y0) og (x1,y1) er konstanter. Dem har du sikkert fået opgivet.
Du løser så ligningerne med hensyn til y.
Svar #3
05. juni 2007 af GX Graff (Slettet)
#1 hvordan fandt du hældningen? jeg kan i finde F y koordinat så jeg kan ikke beregne hældningen.
Skriv et svar til: Mat B 2007
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
