Matematik
Formel -> Sproglig beskrivelse
04. juni 2007 af
Anne-123456 (Slettet)
Nogen der kan give et eks. om hvordan, eller hvad der menes når der står: Opstil enkelte formler ud fra en sproglig beskrivelse?
Tak på forhånd :)
Tak på forhånd :)
Svar #1
04. juni 2007 af blackduck (Slettet)
En persons BMI kan beregnes ved at dividere vægten i kg med kvadratet på højden
målt i meter.
a) Indfør passende variable, og opstil en formel for BMI.
--------------------------------------------------------------
En træklods skal være lige så høj som den er bred, men 4 gange så lang som den erbred.
c) Indfør passende betegnelser, og opskriv en formel for klodsens overfladeareal.
--------------------------------------------------------------
Jeg ved ikke helt med den her, men det er vist lidt derhenad:
Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5 km.
a) Opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm.
målt i meter.
a) Indfør passende variable, og opstil en formel for BMI.
--------------------------------------------------------------
En træklods skal være lige så høj som den er bred, men 4 gange så lang som den erbred.
c) Indfør passende betegnelser, og opskriv en formel for klodsens overfladeareal.
--------------------------------------------------------------
Jeg ved ikke helt med den her, men det er vist lidt derhenad:
Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5 km.
a) Opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm.
Svar #2
04. juni 2007 af blackduck (Slettet)
Eksemplerne er taget fra en vejledende opgavesamling i matematik som kan findes på uvm.dk
Svar #3
04. juni 2007 af mathon
a) BMI = m/h^2 = m*h^(-2)
b) højde: x, bredde x og længde 4x
arealer:
2 endeflader 2*x^2
4 "langflader" 4*4x^2
Ov(x) = 18x^2
c) P(h)=Po*a^h
P(0) = Po*a^0 = Po*1 = 1 atm
p(5) = 0,5 = 1*a^(5)
a^(5)=0,5
a = 0,5^(1/5) = 0,5^0,2 = 0,870551
formel:
P(h)=1*0,870551^h = 0,870551^h med de overholdte enheder
Skriv et svar til: Formel -> Sproglig beskrivelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
