Kemi
Omregning fra masse%
20. april 2004 af
Havenissen (Slettet)
Nu sidder jeg her og prøver at hjælpe min søster med en 1.g kemi opgave... Men vi bliver ved med at få et resultat der logisk, ikke burde være rigtigt... Håber der er nogen der vil hjælpe.
Opgaven lyder som følger:
Som nævnt i kapitlet om syre-basereaktioner er konc.saltsyre en 36masse% opløsning af HCl i vand med densiteten 1,18g/mL. En elev spilder 10mL konc.saltsyre og tørrer ikke op. Efter et stykke tid er vandet fordampet, og HCl er fordelt i luften i lokalet. Luftens volumen sættes til 200m^3. Overskrides grænseværdien for HCl???
Grænse værdien er 7mg/m^3
På forhånd tak.
Opgaven lyder som følger:
Som nævnt i kapitlet om syre-basereaktioner er konc.saltsyre en 36masse% opløsning af HCl i vand med densiteten 1,18g/mL. En elev spilder 10mL konc.saltsyre og tørrer ikke op. Efter et stykke tid er vandet fordampet, og HCl er fordelt i luften i lokalet. Luftens volumen sættes til 200m^3. Overskrides grænseværdien for HCl???
Grænse værdien er 7mg/m^3
På forhånd tak.
Svar #1
21. april 2004 af sontas (Slettet)
Jeg ville gøre sådan her :
10mL*1,18g/mL = 11,8g
11,8g * 0,36 = 4,25g
og så omregne 7mg/m^3 til 0,007g/m^3*200 = 1,4g/200m^3 ... men ved ikke lige, det er sent.
10mL*1,18g/mL = 11,8g
11,8g * 0,36 = 4,25g
og så omregne 7mg/m^3 til 0,007g/m^3*200 = 1,4g/200m^3 ... men ved ikke lige, det er sent.
Svar #2
21. april 2004 af Havenissen (Slettet)
Mange tak for hjælpen... Det var det samme jeg fik det til, så det passer nok... Altså selvom det er sent...
Skriv et svar til: Omregning fra masse%
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
