Matematik
ligning
06. juni 2007 af
miaaa (Slettet)
en der kan løse følgende ligning for mig... lost...
2x^2+2x = x^2-3x
tak
en der kan løse følgende ligning for mig... lost...
2x^2+2x = x^2-3x
tak
Svar #1
06. juni 2007 af holretz (Slettet)
2*x^2 + 2*x = x^2 - 3*x
hvis x er forskellig fra 0 så kan man dividere igennem med x:
<=>
2x + 2 = x - 3
<=>
2x - x + 2 = x - x - 3
<=>
x + 2 = - 3
<=>
x + 2 - 2 = - 3 - 2
<=>
x = -5
så løsningerne er x = - 5 eller x = 0.
Hvis du vil angive det som en løsningsmængde så er det: L={x tilhører R| x = -5 eller x = 0} = {0,-5}
hvis x er forskellig fra 0 så kan man dividere igennem med x:
<=>
2x + 2 = x - 3
<=>
2x - x + 2 = x - x - 3
<=>
x + 2 = - 3
<=>
x + 2 - 2 = - 3 - 2
<=>
x = -5
så løsningerne er x = - 5 eller x = 0.
Hvis du vil angive det som en løsningsmængde så er det: L={x tilhører R| x = -5 eller x = 0} = {0,-5}
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
