Fysik

halveringstid og tykkelse

06. juni 2007 af camilla9863 (Slettet)
kan man godt blande de to sammen, altså bruge teorien for halveringstid til halveringstykkelse?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2007 af mathon


A(t) = Ao*(1/2)^(t/T½), hvor t er tiden


A(x) = Ao*(1/2)^(x/X½), hvor x er det svækkende materiales tykkelse

begge udtryk er eksponentielle
og bør
forklares hver for sig

så selvom de er af samme matematisk tilsnit, skal de vel ikke ligefrem blandes sammen

Svar #2
06. juni 2007 af camilla9863 (Slettet)

skal jeg mon også bruge den på C niveau?

synes ikke jeg har set den før, men er jo meget logisk

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2007 af mathon


jeg svarede på dit spørgsmål: "kan man godt blande de to sammen"

og frarådede, at det blev "et fedt".

Det er da ikke groft! :)

du har måske set dem på formen

A(t) = Ao*e^(-kt)

og

A(x) = Ao*e^(-µx)

Skriv et svar til: halveringstid og tykkelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.