Matematik
Kongruenssystem
07. juni 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
x == 3 mod 7
x == 2 mod 17
SÅ skal man løse den ved hjælp af den kinesiske restklassesætning:
Hvordan gør man det?
Jeg ved at 5 er det inverse til 7 (mod 17) da 5*7 ==1 mod 17. Hvad gør jeg nu
x == 2 mod 17
SÅ skal man løse den ved hjælp af den kinesiske restklassesætning:
Hvordan gør man det?
Jeg ved at 5 er det inverse til 7 (mod 17) da 5*7 ==1 mod 17. Hvad gør jeg nu
Svar #1
07. juni 2007 af sheaf (Slettet)
De fleste talteoretiske algoritmer koger på et tidspunkt ned til Euklids algoritme.
Start med vha Euklids algoritme at finde to heltal m og n så 7m+17n = 1. Samtlige løsninger er så x == 2(7m)+3(17n) mod (7*17). Algoritmen forudsætter at modulotallene er indbyrdes primiske (her 7 og 17).
Start med vha Euklids algoritme at finde to heltal m og n så 7m+17n = 1. Samtlige løsninger er så x == 2(7m)+3(17n) mod (7*17). Algoritmen forudsætter at modulotallene er indbyrdes primiske (her 7 og 17).
Svar #2
07. juni 2007 af stræber-pigen (Slettet)
#1 Okay, men kan løsningen ikke skrives på en lineær form med kom en variabel?
Svar #4
07. juni 2007 af peter lind
Find y1 som den inverse til 17 mod 7
Find y2 som den iverse til 7 mod 17
En løsning er så x = 3*17*y1+2*7*y2
Find y2 som den iverse til 7 mod 17
En løsning er så x = 3*17*y1+2*7*y2
Skriv et svar til: Kongruenssystem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
