Matematik

Differentialregning - HJÆLP :(

10. juni 2007 af TEN (Slettet)
Hejj :)

Jeg sidder her skal bevise at funktionen h(x)= k*f(x) er differentiabel, og at h'(x)= k*f'(x)

Jeg ved jeg skal bruge tretrinsreglen, men kan ikke få det til at passe.. sikkert fordi jeg reducer forkert..

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2007 af holretz (Slettet)

hvis du skal bevise det fra scratch, så skal du stille det op med differensvotienter og tage grænseværdier.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Det lyder som om du skal bruge L'Hospitals regel for en rationel funktion med de betingelser, der er for reglens gyldighed.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2007 af Esbenps

Jeg er ikke sikker på, det er nødvendigt at tænke i grænseværdier i det her tilfælde, da det ikke er en konkret funktion.
Ret mig, hvis jeg tager fejl, men kunne man ikke simpelthen bare gøre følgende:


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2007 af Esbenps

Der skal selvfølgelig også lige være nogle 'lim_{x->x_0}', men 'k' ryger vel uden for alligevel?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#3

h'(x0) er grænseværdien til det, der står på højresiden, så de skulle vel egentligt have stået
h(x0) = Lim... for x => x0, hvis det skulle have været helt korrekt, nå men pyt med det. Jeg synes trods alt heller ikke, at der ligger et bevis i det du har skrevet

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

nå ja, jeg så ikke dit svar #4

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2007 af Esbenps

#5
Jep, der var lige nogle



der smuttede...

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

ved nærmere eftertanke tror jeg slet ikke, at du skal vise, det du skriver. Skal du ikke blot vise reglerne:

(f+g)'(x) = f'(x) +g'(x) sammenholdt med:

(k*f)'(x) = k*f'(x), og tillige kvotientreglen?

Skriv et svar til: Differentialregning - HJÆLP :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.