Matematik

bevis liniens ligning

11. juni 2007 af sjoberg99 (Slettet)
hej
hvordan er det nu man beviser liniens ligning for en ret linje, y=ax+b?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2007 af mathon


en ret linje er en kurve med ligefrem proportionale koordinattilvækster

delta_y/delta_x er konstant:

(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

som efter indsættelse af koordinaterne for fikspunkterne P_1(x1,y1) og P_2(x2,y2)

kan reduceres til y = ax + b

idet

(y-y1)/(x-x1) = a

og

y-y1 = a(x-x1)
eller

y = ax + (y1-a*x1), hvor b = (y1-a*x1)

Svar #2
11. juni 2007 af sjoberg99 (Slettet)

mange tak :-D

Skriv et svar til: bevis liniens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.