Matematik

Sandsynligheds regning!

14. juni 2007 af KjeldseN (Slettet)
Opgaven lyder som følgende:
Antag atnogle bolte længde kan beskrives ved
L = 200 + X mm, hvor X er en stokastisk variabel med tætheden f(x) = (3/4)*(1-x^2) hvor -1<x<1
- Bestem værdien af c således at 95% af boltene vil have en længde mellem 200-c & 200+c.

Håber på lidt hjælp / respons.

På forhånd tak

//KjeldseN

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2007 af Madsst (Slettet)

Du skal finde tal så:
P(-c<= X <= c) = 0,95
Fordelingen må være symmetrisk omkring 0, så dvs du skal sørge for at:
P(x0<=c)=0,025. Du skal altså finde fordelingsfunktionen ved at integrere mht x, dernæst finde x0 så P(x0<=c)=0,025

Svar #2
15. juni 2007 af KjeldseN (Slettet)

Er det korrekt at jeg skal integrere funktionen f(x) med hensyn til x, hvor grænserne er -c til c og så sætte det lig med 0,025 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2007 af Madsst (Slettet)

Enten skal du integrere fra -00 til c og sætte lig 0,025 eller integrere fra -c til c og sætte lig 0,05

Svar #4
20. juni 2007 af KjeldseN (Slettet)

Nej hvis det er fra -c til c skal man vel sætte det lig 0,95 ?

Skriv et svar til: Sandsynligheds regning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.