Matematik

Sinus, Cosinus, og Tangens + Phytagoras' sætning

16. juni 2007 af 06udja (Slettet)
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad der er hvad, hvordan man regner hvad, og hvorfor man netop bruger enten cos, sin, tan, eller phytagoras sætning. Er der nogen som kan redegøre det for mig? (gerne med eksempel)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2007 af atten (Slettet)

Har du en retvinklet trekant kan du fx beregne vinklerne hvis du kender længden af siderne.
Eksempel:
Sin(A)=a/c
Du sætter værdierne for siderne a og c ind. Så tager du sin^-1 af resultatet og så har du gradtallet for vinkel A.

Hmm din matematikbog burde næsten kunne forklare det bedre...

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2007 af atten (Slettet)

I forlængelse af #1, så vælger du sin, cos eller tan afhængig af hvilke informationer du har om trekanten.

I den retvinklede trekant:
Sin(A)=a/c
Cos(A)=b/c
Tan(A)=a/b

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2011 af 33birgit (Slettet)

jeg har en vinkel på 38 grader   i en retvinklet trekant og skal regne katete og hypotenuse ud, den ene katete er 800.

Kan du svare mig på hvordan ligningen ser ud?

jeg har ikke sin/cos på min lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2011 af mathon

        
                     ...er det vinklens hosliggende eller modstående katete, som er 800?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2011 af 33birgit (Slettet)

Ja tak skal du have, men jeg har vist lige fundet nogle brugbare ligninger:

det er l af den kendte katete (800)/ divideret med v (55)  SIN =

og så resultatet af dette , multipliceret med v(55)  COS =

så får man længden af den anden katete!

(kateterne er altid de to linjer som går fra den rette vinkel, og jeg havde den ene katete længde)

Og det er fordi man siger at forholdet mellem L. kateten og L.hypotenusen er konstant.

(og så fandt jeg en meget avanceret "lommeregner" på min egen pc under "tilbehør"


Skriv et svar til: Sinus, Cosinus, og Tangens + Phytagoras' sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.