Matematik

differentiering af tangens

19. juni 2007 af Louiseks (Slettet)
Nogen der kan det?
Min bog har vist et eksempel, men den inddrager pludselig en grundrelation vi ikke har haft om.
Nogen der kan forklare det uden at inddrage en grundrelation?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2007 af mathon


...hvad mener du med en "grundrelation"?...

Svar #2
19. juni 2007 af Louiseks (Slettet)

cos(x)^2+sin(x)^2=1

Svar #3
19. juni 2007 af Louiseks (Slettet)

Fandt ud af det.
Ved inddragelse af lommeregner, fandt jeg ud af at ved for eksempel x=7, får man 1.
problemet er bare at vi ikke har lært det på den måde, så hvis du har en anden måde, ville den være lækker:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2007 af mathon


tan'(x) = (sin(x)/cos(x))' =

[cos(x)*cos(x)-sin(x)*(-sin(x)]/cos^2(x) =

[cos^2(x)+sin^2(x)]/cos^2(x) = 1+sin^2(x)/cos^2(x) =

1+[sin(x)/cos(x)]^2 = 1+tan^2(x)

Svar #5
19. juni 2007 af Louiseks (Slettet)

Lækkert.
Tak:)

Skriv et svar til: differentiering af tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.