Dansk

FSA dansk mundtlig

19. juni 2007 af lwnuso (Slettet)
Hej...

Jeg skal op i FSA i dansk mundtligt på fredag... Ville bare høre om nogle kunne give mig nogle gode råd.. Jeg skal op i synops.
Jeg trak emnet "Kønsroller" og valgte teksten "Vaske og tørre" af venterpaafar.dk (du har så evigt ret, sang nr 4)..
Min disposition ser sådan ud:

Jeg starter med og læse sangen op.
Så vil jeg fortælle lidt om, hvem Venter På Far er.
Så gennemgår jeg min analyse af ”Vaske og tørre” mundtligt. Jeg starter min analyse med og fortælle om, hvem den eneste person i sangen er.

Og ja... hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2007 af Kim E (Slettet)

I stedet for at fortælle hvem Venter På Far er, ville jeg måske synes det var mere relevant at fortælle hvad de står for...De er jo generelt et band som ligger vægt på de små forskelle mellem mænd og kvinder, og forsøger at gøre op med de gamle traditioner om at kvinder skal gå hjemme mens manden tjener penge...De er vel egentlig en slags protestsangere med et ironisk islæt.

efterfølgende synes jeg jo det ville se godt ud at analysere sangen ud fra det synspunkt den er skrevet - nemlig det kvindelige...og så evt. se hvordan det passer sammen med situationen i samfundet i dag...Jeg ved ikke hvor lang tid I har (20 min eller deromkring?) eller hvad niveauet er...men jeg tror det ville give gode point at kunne sætte sangen ind i Danmark 2007 - spørg endelig hvis jeg kan hjælpe yderligere...

Svar #2
20. juni 2007 af lwnuso (Slettet)

Hej Kim E, tak for dit svar.

Det var lige det jeg mente med "hvem de er".
Venter På Far er ret så meget "protestsangere" som bruger ironi i stor grad..
Jeg perspektiverer den til et uddrag af "Af et dukkehjem", som vi iøvrigt også har læst i starten af skoleåret. Det gør jeg, fordi "Venter på far" ironisk fortæller at kvinder vil gerne gå hjemme "og vente på far", der gør Nora det modsatte fordi hun mener at det er noget og være stolt af, men hun bryder senere op. (Iøvrigt (skal)kan det også nævnes at hvis sangen var skrevet dengang hvor "Af et dukkehjem" blev skrevet, var det ikke ironisk men realistisk.)

Ja vi har 20 min., de 10 min. får vi til vores egen analyse. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal "bruge tiden på" derefter. Jeg er blevet foreslået også og nævne nogle af de diskussioner Hanne Vibeke Holst har haft med forskellige Rap-sangere i aviser. Artiklen jeg tænker på tror jeg nok hedder "Fucking sexister!".

Mange tak for dit råd.

Skriv et svar til: FSA dansk mundtlig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.