Matematik
Den rette linjes ligning.
21. juni 2007 af
malenemadsenskatter (Slettet)
Hej. jeg sidder med en mundtlig årsprøve i matamematik som jeg skal op i imorgen.
Jeg er gået i stå på et spørgsmål der lyder.
"Forklar den rette linies ligning"
håber der er nogen der vil hjælpe.
Jeg er gået i stå på et spørgsmål der lyder.
"Forklar den rette linies ligning"
håber der er nogen der vil hjælpe.
Svar #1
21. juni 2007 af hg5e17ah (Slettet)
f(x) = ax+b
Forklar a, b og eventuelt også nævne lidt om variablerne.
Forklar a, b og eventuelt også nævne lidt om variablerne.
Svar #2
21. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
den rette linie er kendetegnet ved, at der er et konstant forhold mellem en difference mellem 2 x-værdier og mellem de tilsvarende y-værdier, så den rette linies ligning kan så skrives
a = (y-y0)/(x-x0) = konstant, differentialkvotienten dy/dx = a = konstant.
du kan også opfatte a som tangens til vinklen mellem linien og x-aksen
Nu kan du så skrive ligningen op så du får y isoleret på den ene side af ligningen, men det ændrer ikke noget ved definitionen.
a = (y-y0)/(x-x0) = konstant, differentialkvotienten dy/dx = a = konstant.
du kan også opfatte a som tangens til vinklen mellem linien og x-aksen
Nu kan du så skrive ligningen op så du får y isoleret på den ene side af ligningen, men det ændrer ikke noget ved definitionen.
Skriv et svar til: Den rette linjes ligning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
