Matematik

LIGNINGER!!

21. juni 2007 af S.K. (Slettet)
Jeg skal til mundlig eksamen i morgen i matematik. Vi har fået udleveret en masse spørgsmål, som vi kan trække. Et af spørgsmålene handler om ligninger, og hvis der er noget jeg ikke kan finde ud af er det ligninger. Så ville høre om der var en der kunne hjælpe mig, for har helt ondt i maven, hvis jeg trækker det spørgsmål er jeg virkelig ude hvor jeg ikke kan bunde.

Spørgsmålet lyder:
Du skal fortælle om de regneregler man benytter ved løsning af "simple" ligninger, samt vise eksempler på, hvorledes man kan løse mere komplicerede ligninger.

Håber der er nogle der kan hjælpe mig, så kan jeg måske få lidt søvn i nat:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2007 af Esbenps

Mener du ligninger generelt? I så fald er der blot ét princip, som er essentielt:

Man skal gøre det samme på begge sider af lighedstegnet!

Af eksempler kan du jo bare vise nogle forskellige ting:

2x-3 = -5x+10

(vi lægger 3 til på begge sider)

2x = -5x+10+3

(vi lægger 5x til på begge sider)

2x+5x = 10+3

7x = 13

(nu dividerer vi med 7 på begge sider)

x = 13/7

Ligningen er løst...

Beklager, hvis niveauet her er for lavt, men jeg er lidt i tvivl om, hvilket niveau du tænker på...

Svar #2
21. juni 2007 af S.K. (Slettet)

Jeg ved ikke om det er for lavet, for der står jo simple ligninger, men bag efter skal jeg vise det med mere komplicerede ligninger????
Jeg har det på B niveau i gymnasiet....

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2007 af Esbenps

Du må have en ide om, hvilket niveau I er på. Har I lært om differentialligninger? Tænker du måske på kvadratsætningerne?

(a+b)² = a² + b² + 2ab

osv osv

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Det kunne vel være sådan noget som andengradsligninger eller ligninger hvor et tal er opløftet i x og du skal bruge log...

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2007 af Duffy

Lignings-løsning:

1) En ligning er et åbent udsagn hvori der indgår et lighedstegn.

2) En løsning til en ligning er et tal der indsat på x’s plads giver et sandt udsagn.

3) Løsningsmængden er mængden af samtlige løsninger til ligningen.

4) At løse en ligning går ud på at bestemme dens løsningsmængde.




Man løser en ligning ved at anvende reglerne for ligningsløsning.

REGLER FOR LIGNINGS-LØSNING:

a) Man må lægge det samme tal til på begge sider af lighedstegnet.

b) Man må trække det samme tal fra på begge sider af lighedstegnet.

c) Man må gange med det samme tal på begge sider af lighedstegnet, når blot tallet ikke er nul.

d) Man må dividere med det samme tal på begge sider af lighedstegnet, når blot tallet ikke er nul.

- - -

Man kan komme ud for at der ingen løsning er, dvs så er løsningsmængden tom. L = Ø eller L = {} ,

Fx har ligningen 3x+4 = 3x-5 ingen løsning. Dvs L=Ø.

Eller komme ud for at løsningsmængden er alle reelle tal. Dvs L = R. Eller at løsningsmængden ét eller flere bestemte tal.


SOV NU GODT. HELD OG LYKKE IMORGEN! ! !

- Duffy

Skriv et svar til: LIGNINGER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.