Kemi

stofmængde

21. juni 2007 af LoneElmholdt (Slettet)
Forklar mig venligst hvorfor:
n= m/M
er det samme som M=n/m og hvorfor det igen er det samme som m=n/M
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

n er stofmængden
m er massen
M er molarmassen

Brugbart svar (1)

Svar #2
21. juni 2007 af ysubhi (Slettet)

hvis n=m/M må der gælde, at M=m/n og m=M*n

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

#2 - ja, det ser meget rigtigt ud :)

Brugbart svar (1)

Svar #4
22. juni 2007 af mathon


n er antal mol

m er massen i g

M er molmassen i g/mol
eller udtrykt

hver gang der forekommer {M}g , er der 1 mol stof.

For at finde antallet af mol stof, drejer det sig altså om at finde ud af, hvor mange gange, der forekommer {M}g

antal gange {M}g: n = {m}g/({M}g),

hvoraf

n = m/M

Skriv et svar til: stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.