Matematik

RENTES RENTE

22. juni 2007 af una (Slettet)
ved i hvor man kan finde et bevis for når x vokser med r% så vokser y med ((1+r)^a-1)*100%

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

har lagt det i din mail

Svar #2
22. juni 2007 af una (Slettet)

tak, men jeg forstår det altså slet ikke!

b = startkapital
a = tid
x = renten

y = b*x^a

og så skal jeg fremlægge det som et bevis. men jeg forstår ikke det med at y vokser

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

Erik Morsing, kan du ikke smide dine svar ud, så alle interessede også kunne få glæde af din viden?

Svar #4
22. juni 2007 af una (Slettet)

sætter du a kroner i banken 1. januar har du den 31. december det, du satte ind altså de a kroner + renten
a + a*r/100, eller med a sat udenfor en parantes:
a*(1+r/100)
r kan for eksempel være 8 %
størrelsen (1+r/100) har man valgt at kalde k, for nemheds skyld, når man skal bevise formlen for annuitet.

??

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2007 af mathon

potensiel udvikling:
yo = b*xo^a

y = b*((1+r)*xo)^a = b*(1+r)^a*xo^a = (1+r)^a*(b*xo^a),
hvor r = p/100

y = (1+r)^a*yo

y/y0 = (1+r)^a/1

(y-yo)/y0 = [(1+r)^a-1]/1

[(y-yo)/y0]*100% = [(1+r)^a-1]*100%


men det har intet med rentes rente at gøre, da rentes rente er en eksponentiel udvikling:

y = b*a^x
eller sædvanligvis skrevet

k_n = k_o*(1+r)^n

den eneste "lighed" er størrelsen (1+r) som tilfældigvis er valgt skrevet på samme vis!!!

Svar #6
22. juni 2007 af una (Slettet)

tak - men kan du ik være sød at skrive lidt forklaring ? fx hvorfor er der forskel på y og y0 og hvor kommer y/y0 fra? har du sprunget noget over eller?

Skriv et svar til: RENTES RENTE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.