Matematik
Forskellen på 2.gradspolynomium og 2.gradsligning
22. juni 2007 af
frk dahoej (Slettet)
Så vidt jeg kan se er den eneste forskel på et 2.gradspolynomium og en 2.gradsligning at den sidste netop er repræsenteret ved en ligning, mens 2.gradspolynomiet kan tegnes grafisk. Hvad er det helt præcist sammenhængen mellem de to begreber er?
Svar #1
22. juni 2007 af mathon
2.gradsfunktion
y = f(x) = ax^2 + bx + c
2.gradsligning
ax^2 + bx + c = 0
Svar #2
22. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Et polynomium betyder en flerleddet størrelse, det nævnes efter den højeste potens af x, og det er rigtigt, polynomiet i sig selv er ikke en ligning, men man kan danne en funktion af det:
f(x) = Ax^2+Bx+C, A,B, og C er konstanter, der forudsættes kendte.
Får man lyst til at afbilde funktionen grafisk, og det gør man jo tit, så ser man se, hvordan den forløber i et koordinatsystem.
Ofte vil man også gerne vide, hvornår funktionen f er 0. Så sætter man polynomiet lig 0.
Netop andengradspolynomiet optræder så tit indenfor fysikken, kinematikken (bevægelseslæren), at man gør ekstra meget ud af at fortælle om parablen.
f(x) = Ax^2+Bx+C, A,B, og C er konstanter, der forudsættes kendte.
Får man lyst til at afbilde funktionen grafisk, og det gør man jo tit, så ser man se, hvordan den forløber i et koordinatsystem.
Ofte vil man også gerne vide, hvornår funktionen f er 0. Så sætter man polynomiet lig 0.
Netop andengradspolynomiet optræder så tit indenfor fysikken, kinematikken (bevægelseslæren), at man gør ekstra meget ud af at fortælle om parablen.
Skriv et svar til: Forskellen på 2.gradspolynomium og 2.gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
