Fysik

fart i km/t

22. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej


der står i min opg at

søren lader sig falde ned fra 3 meters vippen

a. hvad er hans fart i km/t når han rammer vandet

er det sådan her
skal man sige 3*1000=3000 km/t

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

3000 km/t?

Det må gøre ondt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2007 af M_Malling (Slettet)

nej, du skal nok bruge den samme formel som med bolden du spurgte om tidligere idag. det er nogenlunde samme princip, du skal bare rykke rundt på leddene i formlen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2007 af M_Malling (Slettet)

ved den hastighed vil vandet føles som hård cement. det er nok mere 3 km/t. eller måske 30 km/t

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

Jorden rammes efter:

t = sqrt(3m / (0,5 * 9,82 m/s)) = 0,782 s

Med farten:

v = 0,782 s * 9,82 m/s = 6,27 m/s = 27,615 km/t

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

Tastefejl: 6,27 --> 7,67

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

Galileis faldlov

s = ½ * g * t

g er tyngdeaccelerationen (~9,82 m/s^2)
s er højden
t er tiden

Bevægelse med konstant acceleration

v = t * g

v er hastigheden til tiden
t er tiden
g er tyngdeaccelerationen

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

s = ½ * g * t
--->
s = ½ * g * t^2

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. juni 2007 af Renet (Slettet)

Eller du kan regne hastigheden for at fald med konstant acceleration som:

hastigheden = kvadratroden af to gange højde gange tyngdeaccelerationen.

v = sqrt(2*h*g)

v = sqrt (2 * 3m * 9,82m/s^2 )

v = 7,67 m/s

Skal du ha' det i km/t skal du lige gange med 3,6

Svar #9
23. juni 2007 af thelife (Slettet)

ok mange tak
hvad står sqrt for ved du det ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

sqare root (kvadratrod)

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

ups, jeg stavede forkert

Skriv et svar til: fart i km/t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.