Matematik

Sinus, cosinus, tangens = WTF?!

26. juni 2007 af Rassm (Slettet)
Gør rede for definitionen af sinus, cosinus og tangens.

Hvad er det lige, jeg skal gøre?

Svar #1
26. juni 2007 af Rassm (Slettet)

bump bump bump bump bump

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. juni 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=50178

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. juni 2007 af BIF-boy (Slettet)

Definition af sinus:
Forholdet mellem den modstående katete og hypotenusen.

Definition af cosinus:
Forholdet mellem den hosliggende katete og hypotenusen.

Definition af tangens:
Forholdet mellem den modstående katete og den hosliggende katete.

Du søger muligvis et lidt mere udredende svar, men nu har du i hvert fald noget at bygge videre på :-)

Brugbart svar (5)

Svar #4
26. juni 2007 af Esbenps

#3
Det er ikke definitionerne. Definitionen er, at punktet P på enhedscirklen har koordinaterne P(cosv,sinv), hvor v er vinklen mellem linjen gennem (0,0) og P og x-aksen.

#0
Jep, det er det, du skal gøre rede for. Tangens er så simpelthen defineret som tanv = (sinv)/(cosv)

Brugbart svar (1)

Svar #5
26. juni 2007 af Jepaan (Slettet)

Derudover er tangens også lig længden af den del af tangenten til punktet P på enhedscirklen, som går fra P til X-aksen.

Se eventuelt dette udemærkede billede: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Circle-trig6.svg

Svar #6
26. juni 2007 af Rassm (Slettet)

Findes der flere video-beviser med ham Jan B. Sørensen fra pecee.dk - han er virkelig dygtig!

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2010 af giraffenh (Slettet)

når man skal definere tangens er det altså ikke ens betydende med at man skal nævne at tangens er forholdet mellemmellem den modstående katete og den hosliggende katete? ... 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. december 2010 af mathon

se


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. februar 2012 af sinekromann (Slettet)

”Sinus til en vinkel er det samme som længden af den katete der ligger overfor vinklen i en standart trekant.”

”Cosinus til en vinkel er det samme som længden af den katete der ligger hos vinklen i en standart i en standart trekant.”

”Tangens til en vinkel er det samme som forholdet mellem kateten over for vinklen og kateten hos vinklen i en standart trekant.” 

 

Det er selve definitationen, den går ikke ud fra enhedscirklen. 

-kilde[hvad er matematik - L og R uddannelse.]  


Skriv et svar til: Sinus, cosinus, tangens = WTF?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.