Matematik
knæk ugens nød
28. juni 2007 af
DeciMat (Slettet)
Træk tændstikker
I I I I I I I I I I I I I I I
15 tændstikker ligger ved siden af hinanden. 2 personer trækker skiftevis. Man må tage 1 eller 2 tændstikker ad gangen. Den, der tager den sidste tændstik har ...
Kan du finde en REGEL, så du vinder hver gang du starter?
Har svært ved at opstille en formel.
I I I I I I I I I I I I I I I
15 tændstikker ligger ved siden af hinanden. 2 personer trækker skiftevis. Man må tage 1 eller 2 tændstikker ad gangen. Den, der tager den sidste tændstik har ...
Kan du finde en REGEL, så du vinder hver gang du starter?
Har svært ved at opstille en formel.
Svar #1
28. juni 2007 af sheaf (Slettet)
Under antagelse af at ... betyder, at den der trækker den sidste tændstik har tabt og at det er dig der starter kan du bruge følgende algoritme:
1. Start med at tage 2 tændstikker.
2. Tag derefter 1 tændstik hvis modparten tager 2; tag 2 hvis modparten tager 1.
1. Start med at tage 2 tændstikker.
2. Tag derefter 1 tændstik hvis modparten tager 2; tag 2 hvis modparten tager 1.
Svar #2
28. juni 2007 af DeciMat (Slettet)
Congr. "1
Nu mangler vi bare at udtrykke det ved n
altså antal tændstk. =2n-1
den tager den sidste taber.
vi kalder nu v=vinder (det er dig)
t=taber
mængde tændstik =m
m= (m1, m2, m3, ... mn)
if m=15
så er for at vinde
v=15- 2v,1t,2v,2t,1v,2t,1v, ...
dvs antal kombinationer hvorved man kan trække et tændstik = 15-3 og de 13 resterende kan trækkes skiftevis 2212112 ...
det er her jeg svært ved at gennemskue.
Hvor mange kombinationer er der egentlig eller er det irrelevant?
Nu mangler vi bare at udtrykke det ved n
altså antal tændstk. =2n-1
den tager den sidste taber.
vi kalder nu v=vinder (det er dig)
t=taber
mængde tændstik =m
m= (m1, m2, m3, ... mn)
if m=15
så er for at vinde
v=15- 2v,1t,2v,2t,1v,2t,1v, ...
dvs antal kombinationer hvorved man kan trække et tændstik = 15-3 og de 13 resterende kan trækkes skiftevis 2212112 ...
det er her jeg svært ved at gennemskue.
Hvor mange kombinationer er der egentlig eller er det irrelevant?
Svar #3
28. juni 2007 af DeciMat (Slettet)
sorry
dvs antal kombinationer hvorved man kan trække et tændstik = 15-2
dvs antal kombinationer hvorved man kan trække et tændstik = 15-2
Skriv et svar til: knæk ugens nød
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
