Fysik

fysik opg. B

12. august 2007 af nice-guy (Slettet)
link til opgaven:

http://peecee.dk/?id=62323

Jeg er stødt på denne opgave som jeg ikke har en anelse om hvordan den skal løses..? en der lige kan kigge på den og hjælpe?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2007 af mathon


opgav en handler om opdrift, som i følge Arkimedes:

opdriften er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde...

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2007 af mathon


1) når et legeme flyder på/i en væske, er opdriften lig med legemets tyngde

2) når et legeme flyder på/i vand er hele dets rumfang nedsænket

3) når et legeme flyder på/i en væske, hvis densitet er større end vands, er kun en del af legemets rumfang nedsænket i væsken på en sådan måde, at 1) stadig har gyldighed.

Svar #3
12. august 2007 af nice-guy (Slettet)

V = delta m / rho
hvordan beregner jeg masseforskellen, når jeg har 60g og 1,1g/m^3 ? :S

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2007 af mathon


hvis legemet flyder på vand

V*rho*g = 0,06kg*g

V*1kg/dm^3 = 0,06kg

V* = 0,06kg/(1kg/dm^3)

V = 0,06dm^3 = 60cm^3

flydevægten fortrænger altså 60 cm^3 vand



hvis legemet flyder på en væske med densiteten 1,1 g/cm^3 = 1,1 kg/dm^3, fortrænges mindre væske

V*rho*g = 0,06kg*g

V*1,1kg/dm^3 = 0,06kg

V = 0,06kg/(1,1kg/dm^3) = 0,54545dm^3 = 54,545cm^3

flydevægten fortænger nu kun 54,545cm^3 væse med densitet 1,1g/cm^3

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2007 af mathon


væse = væske

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. august 2007 af mathon



delta_V = delta_h*0,25*pi*d^2 = (60-54,545)cm^3,
hvoraf

delta_h = (60-54,545)cm^3/(0,25*pi*d^2)

delta_h = 5,45455cm^3/(0,25*pi*(0,8cm)^2)

delta_h = 5,45455cm^3/(0,25*pi*0,64cm^2)

delta_h = 10,8515cm, som vil kunne aflæses som ca. 10,9 cm

Skriv et svar til: fysik opg. B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.