Fysik

Fysik A: Mundingsfart

15. august 2007 af rikshan (Slettet)
Jeg håber I vil hjælpe mig, har kigget længe på den:

Man får oplyst: Haglets masse: 0,53g
blypladens masse :17,95 g
Temp.stigning i blypladen er: 2,4 C

Forklar hvordan man ud fra de viste måledata kan finde haglets fart??

Hjælp mig

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2007 af iB (Slettet)

Energibevarelse!

Hvormeget energi skal der til for at opvarme blypladen, og hvor hurtig skal haglet bevæge sig, for at have samme energi. Koble det med en fræk lille antagelse om at al kinetisk energi bliver omdannet til varme, og så skulle du gerne være i mål.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2007 af iB (Slettet)

#1
"omdannet til varme" -I DET DEN RAMMER BLYET!

Svar #3
15. august 2007 af rikshan (Slettet)

Ikke helt med?
Hm..
Skulle gerne give v=148

Svar #4
15. august 2007 af rikshan (Slettet)

Men jeg kan ikke helt finde ud af det med tal

Hvordan ser "regnstykket" så ud?

Brugbart svar (1)

Svar #5
15. august 2007 af mathon


se beregning
i
http://www.peecee.dk/index.php?id=63049

Brugbart svar (1)

Svar #6
15. august 2007 af iB (Slettet)

Ok, start med at finde den konstant, som siger noget om, hvor meget energi det kræver at opvarme et gram bly en grad (står et sted i din bog) Gang på med temp og masse, så du får et resultat i Joule.

Samtid ved du at E_kin=1/2 m v^2 [Joule]. Indsætter du resultatet fra ovenfor, skulle eneste ubekendte gerne være hastigheden, v [m/s]

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. august 2007 af mathon


1 J = 1 kg*m^2*s^(-2) = 1 kg*(m/s)^2

Svar #8
15. august 2007 af rikshan (Slettet)

Mathon: Hvor er det fedt.
Takker for hjælpen. Hvor er du bare sød

Og IB: Takker for din hjælp også-

Dejligt med folk der vælger at hjælpe:)

Skriv et svar til: Fysik A: Mundingsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.