Matematik

Integrale - udregning

16. august 2007 af MP7 (Slettet)
Hej!

Nogen der kan hjælpe mig med flg.???

1) S(x^-2 - 2 kvadratrod x)dx

2) S(x + 1/2x)^2 dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2007 af Riemann

1)
brug at en stamfunktion til x^a er

1/(a+1) x^(a+1)


2)
brug kvadratsætningerne til at omskrive inden du udfører integrationen!

Svar #2
16. august 2007 af MP7 (Slettet)

Okay, mange tak:P

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2007 af mathon


1) S(x^-2 - 2 kvadratrod x)dx = S x^(-2)dx - 2*S sqr(x)dx


2) S(x + 1/(2x))^2 dx = S(x^2 +1/(4x^2) + 1)dx =

Sx^2dx + (1/4)Sx^(-2)dx + Sdx ........


Skriv et svar til: Integrale - udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.