Kemi
opskriv ligevægtsudtrykket
18. august 2007 af
blomst89 (Slettet)
Opskriv reaktionsskemaet og ligevægtsudtrykket for opløsningen af følgende salte i vand:
a) bariumsulfat
b) bariumhydroxid
c) bariumchromat
a) bariumsulfat
b) bariumhydroxid
c) bariumchromat
Svar #1
18. august 2007 af -Zeta- (Slettet)
For en reaktion af typen:
A + B --> C + D
...kan ligevægtsloven skrives som
K = [C][D]/[A][B]
a)
BaSO4(aq) <-> Ba+(aq) + SO4^(2-)(aq) + H2O(l)
K = [Ba+][SO4^2-]/[BaSO4]
A + B --> C + D
...kan ligevægtsloven skrives som
K = [C][D]/[A][B]
a)
BaSO4(aq) <-> Ba+(aq) + SO4^(2-)(aq) + H2O(l)
K = [Ba+][SO4^2-]/[BaSO4]
Svar #2
18. august 2007 af mathon
a) bariumsulfat
b) bariumhydroxid
c) bariumchromat
a) BaSO4(s) <--> BaSO4(aq) <--> Ba^(2+)(aq) + SO4^(2-)(aq)
det stof, der forekommer heterogent kan udelades i ligevægtsudtrykket, da ["stof_heterogent"]=K
hvorfor
[Ba^(2+)(aq)]*[SO4^(2-)(aq)] = K_c_BaSO4 = 1*10^(-10) ved 25°C
b) Ba(OH)2(s)) --> Ba(OH)2(aq) --> Ba^(2+)(aq) + 2OH^(-)(aq)
Ba(OH)2 er næsten fuldstændigt ioniseret i vandig opløsning
c) BaCrO4(s)) <--> BaCrO4(aq) <--> Ba^(2+)(aq) + CrO4^(2-)(aq)
[Ba^(2+)(aq)]*[CrO4^(2-)(aq)] = K_c_BaCrO4 = 2*10^(-10) ved 25°C
Skriv et svar til: opskriv ligevægtsudtrykket
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
