Matematik
Sandsynlighed
19. august 2007 af
sdj (Slettet)
Hej alle
Jeg har reget en opgave, men er i tvivl om hvor vidt den er regnet korrekt. Er der nogen der lige vil tjekke den?
Et forsøg har to udfald: succes (S) og fiasko (F). Forsøget udføres 7 gange, og resulterer i 3 succeser og 4; det kan fx have været SSFSFFF og SFFSFFS. Hvor mange forskellige udfald, vil give dette resultat?
Jeg har lavet den således:
7! / (3!(7-3)!) = 35
Er det korrekt?
Jeg har reget en opgave, men er i tvivl om hvor vidt den er regnet korrekt. Er der nogen der lige vil tjekke den?
Et forsøg har to udfald: succes (S) og fiasko (F). Forsøget udføres 7 gange, og resulterer i 3 succeser og 4; det kan fx have været SSFSFFF og SFFSFFS. Hvor mange forskellige udfald, vil give dette resultat?
Jeg har lavet den således:
7! / (3!(7-3)!) = 35
Er det korrekt?
Svar #1
19. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du bruger 7 over 3 er lig 7 over (7-3). Det ser rigtigt ud. Der er 35 mulige hændelser med f fiasko og 3 succes, eller omvendt.
Svar #3
19. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
jeg mener bar at n over q = n over (n-q). Det er den formel, jeg tænker på.
Skriv et svar til: Sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
