Kemi

stofmængde

21. august 2007 af Chimmi (Slettet)
hej, jeg har en uåbnet sodavand, der vejer 501,3g. Men idet den åbnes falder massen, inklusiv kapslen til 501,2g.

Hvor stor en stofmængde carbondioxid frigives ved åbningen.?

Håber nogen kan hjælpe mig ved at give nogle hints. på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2007 af Riemann

Forudsat at den kun er CO2 der frigøres (om dette er en god hypotese ved jeg ikke...), så er massen af frigivet CO2

m = 0.1 g

Herefter kan du slå den molare masse op og finde stofmængden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2007 af The Master (Slettet)

Kommer der et nyt valg? Alle går rundt og snakker om det??

Brugbart svar (1)

Svar #3
21. august 2007 af mathon


1 mol CO2 har massen 44g

massesvindet =(501,3-501,2)= 0,1g

antal mol_frigjort 0,1_g/(44_g)*1_mol = 0,002273_mol =2,273*10^(-3)_mol = 2,273_mmol

Skriv et svar til: stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.